De groene draad door ons bedrijf

Je wilt weten hoe duurzaam wij werken? Laten we dan beginnen bij onze fabriek in het Duitse Coesfeld, op zo’n halfuurtje van de Nederlandse grens. Hier produceren wij onze afvalcontainers in een zo efficiënt mogelijk proces. Loop even mee.

scroll omlaag

We draaien op eigen energie

De productiehal van 2.500 m2 is CO2-neutraal en voorzien van ledverlichting. Met zonnepanelen wekken we jaarlijks 210.000 kWh op. 55% daarvan gebruiken we voor onze productie en assemblage. De rest leveren we terug aan het energienetwerk van de gemeente Coesfeld. Onze fabriek draait dus volledig op zelfopgewekte stroom. Geen enkele andere containerfabrikant kan dat zeggen.

Op onze locatie hebben we trouwens ook goed nagedacht over het opvangen van regenwater. Alle regen die op de productiehal en het buitenterrein valt, wordt afgevangen in zogenaamde waterinfiltratiebekkens en langzaam teruggegeven aan de natuur. Hierdoor ontlasten we het rioleringsnetwerk en de rioolwaterzuivering.

We gooien zo weinig mogelijk weg

Nog even inzoomen op ons productieproces. Hadden we al gezegd dat we heel efficiënt werken? Door processen te standaardiseren kunnen we materiaal en onderdelen op maat inkopen. Grondstoffen worden daardoor efficiënter gebruikt. We werken met moderne lasersnijmachines, waardoor we weinig snijverliezen hebben. En het snijafval dat we hebben, wordt 100% gescheiden ingezameld en aangeboden voor hergebruik of recycling. Onze afvalcontainers worden dus met zo weinig mogelijk afval geproduceerd.

Ook afvalcontainers kun je hergebruiken

Hebben onze afvalcontainers hun technische levensduur bereikt, dan kun je ze prima hergebruiken. Als je dat zou willen, kun je ze zonder problemen overdragen aan andere gebruikers. Ook kunnen wij het afgeschreven systeem weer innemen en demonteren. Onderdelen zoals trommels en hijshaken proberen we dan zoveel mogelijk opnieuw te gebruiken.

Wat ook fijn voor het milieu is: onze containers zijn zoveel mogelijk modulair opgebouwd. Dat betekent dat je bij een defect alleen het defecte onderdeel hoeft te vervangen. En het kapotte onderdeel … dat kunnen we weer recyclen.

Geld steken in groen

Als je je actief inzet voor duurzaamheid, dan moet je daar regelmatig ook (grote) bedragen in stoppen. Bij TTC Nederland zijn we op dat gebied best ambitieus. Zo laat het eerste hybride onderhoudsvoertuig met elektrische kraan niet lang meer op zich wachten. En staat voor 2025 de aanschaf van een geavanceerde, milieuvriendelijke waswagen al op de planning. Zo blijven we bezig.

Zo zie je dat we duurzaam bezig zijn

We kunnen hier van alles roepen over duurzaamheid. Maar we hebben ook alle papieren en certificaten om te laten zien dat we duurzaam (én veilig) bezig zijn. Onze containersystemen en onze productielocatie voldoen aan de geldende NEN-normeringen en zijn gecertificeerd volgens NEN EN 13071-123. Wij werken volgens de meest recente Europese kwaliteitseisen en hebben de volgende certificaten:

- ISO9001 & ISO14001
- VCA**
- Conformiteitenverklaring EG-richtlijn machines 2006/42/EG voor ondergrondse containers
- CE-verklaringen voor 1 haak, 2 haken, 3 haken en Kinshofer opname- en ledigingssystemen
- ITS-rolstoeltoegankelijkheid

Dit zijn diensten die ons helpen een schoner product aan te bieden

Container refurbish

Ook afvalcontainers kun je hergebruiken

Details hier

Daniel van Bruggen

/ Eigenaar

Geen gedoe, korte lijnen en meteen de goede persoon aan de lijn

‭+31 (0)6 30 17 17 29‬

Bas Beukema

/ Eigenaar

Geen gedoe, korte lijnen en meteen de goede persoon aan de lijn

‭+31 (0)6 13 91 12 81‬